Promjeni svoje razmišljanje o strahu

Promjeni svoje razmišljanje o strahu

„Ne boj se jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.“ – Izaija 41:10

Uz Božju pomoć možeš prijeći od drhtanja u strahu do prevladavanja straha promjenom načina razmišljanja. Biblija to naziva obnovom tvog uma (Rimljanima 12:2). Jednostavno rečeno, možemo naučiti razmišljati drugačije. Iskustvo ili drugi ljudi iz tvoje prošlosti su te naučili da se bojiš, ali Božja Riječ te uči kako da konfrontiraš strah. Možeš naučiti kako biti odvažan, hrabar i pun pouzdanja.

Ne dopusti da strah od nečega sprečava tvoj uspjeh i radost u tvom svakodnevnom životu. Strah ima veliku sjenu, ali je sam po sebi vrlo mali. Samo ti donosi nepotrebne muke u životu. Kad se osjećaš uplašen, ne moraš odustati i vratiti se nazad. Bog je s tobom, a budući da je s tobom, možeš osjećati strah, ali svejedno istupiti naprijed.

Umjesto da misliš da ne možeš nešto učiniti kad se bojiš, odluči da ćeš ispuniti svoj cilj i svladati izazov pred sobom. Možda imaš misli o strahu, ali Duh Sveti u tebi može promijeniti tvoje razmišljanje o strahu. Strah se čini kao čudovište, ali on će brzo odustati kad se suoči s istinom iz Božje Riječi. Strah je poput školskog nasilnika: tjera sve oko sebe dok mu se neko ne suprotstavi.


Kad se bojimo da ćemo patiti, već patimo zbog toga što se bojimo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon