Test sluge

Test sluge

„Jedni druge poslužujte – svatko po primljenom daru – kao dobri upravitelji različitih Božjih milosti!“ – 1. Petrova 4:10

Što smo bliže Bogu, On nam daje više mogućnosti da služimo drugima. Kažem ‘mogućnost’ jer to je način na koji trebamo gledati služenje drugima. Svaki put kad služimo drugima, ne samo da time blagoslivljamo njih, već to i nama donosi ogromnu radost. Isus nam je dao primjer sluge perući noge svojim učenicima, a zatim rekao: „Dadoh vam primjer da i vi činite kako ja učinih vama.“ (Ivan 13:15)

Neki ljudi ne uspijevaju živjeti kao sluge jer ne znaju tko su u Kristu. Smatraju da moraju činiti nešto što smatraju ‘važnim’ kako bi pronašli osjećaj vlastite vrijednosti. Ne shvaćaju da njihov identitet potječe od toga tko su u Kristu, a ne od toga koliko je prestižna njihova karijera ili pozicija. Kad si siguran u svoje mjesto u Kristu i kad u Njemu pronalaziš svu snagu i pouzdanje, koristiš svaku priliku kako bi pomogao drugima.

‘Test sluge’ je jednostavno način na koji reagiramo na prilike koje nam Bog daje kako bismo bili blagoslov drugima. Otkriva želimo li doista biti poput Isusa. Bog nas je blagoslovio i učinio blagoslovom! Božji blagoslovi nikada nisu namijenjeni samo za nas već se uvijek već dijele s drugima.


Danas potraži mogućnost da služiš drugima uključujući i tvoje ukućane. To će biti veliko iskustvo i za tebe i za njih.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon