Ti se možeš promijeniti, ali Bog se nikad ne mijenja

Ti se možeš promijeniti, ali Bog se nikad ne mijenja

„Jer ja, Jahve, ne mijenjam se…“ – Malahija 3:6a

Zašto ponekad razmišljamo: Nikad se ništa neće promijeniti …Uvijek ću biti ovakav…Moja situacija se neće promijeniti…On se neće promijeniti…Ona se neće promijeniti…nikad neću biti dovoljno dobar…i tako u nedogled?

Jedino se Bog nikad neće promijeniti. Sve ostalo je podložno promjenama.

Ali ako nemaš nadu da ćeš vidjeti svoju situaciju promijenjenu, vjerojatno se neće ni promijeniti. Toliko mnogo emocionalno teških stvari preživimo koje doista ne bismo morali prolaziti da smo stavili našu nadu u Boga i prestali gledati u okolnosti koje ne možemo kontrolirati.

Evo dobre vijesti: u životu možeš uživati ako odlučiš uživati! Ali moraš istinski vjerovati da je Božja volja za tebe da iskusiš kontinuiranu radost. Zatim moraš odlučiti ući u tu radost, a to je bitno za tvoje fizičko, mentalno, emocionalno i duhovno zdravlje. Bog se ne mijenja, ali može promijeniti tebe ako Mu dopustiš.


Molitva:

Bože, ponekad imam osjećaj kao da se moje okolnosti nikada neće promijeniti, ali znam da Ti možeš promijeniti i okolnosti i mene. Odlučujem primiti Tvoju radost i vjerovati da ćeš Ti promijeniti moj život.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon