Tri najbolja oružja

Tri najbolja oružja

„Jer premda hodimo [živimo] u tijelu, ne vodimo svoju borbu po tijelu i ne upotrebljavamo samo ljudska oružja.“ – 2. Korinćanima 10:3

Sotona pokušava pažljivom strategijom i lukavom prijevarom voditi rat protiv tebe i držati te u mentalitetu poraza. Ali, Bog ti je dao duhovna oružja koja možeš koristiti protiv njega. Ovo su tri glavna duhovna oružja koja možeš koristiti u borbi protiv neprijatelja:

    1. Božja Riječ: Primi je kroz propovijedi, učenja, čitanje i osobno proučavanje. Drži se nje sve dok ne postane otkrivenje inspirirano Duhom Svetim.
  1. Slavljenje: Ono pobjeđuje đavla brže i učinkovitije nego bilo koji drugi borbeni plan, ali mora biti iz iskrena srca, a ne samo štovanje usana ili religiozni ritual.
  2. Molitva: Molitva je odnos s Bogom; to je komunikacija s Njim o bilo čemu što ti je na srcu. Također, to znači i biti u tišini u Njegovoj prisutnosti i slušati kako govori tvom srcu. Ako želimo da naše molitve budu učinkovite, moramo razviti intimni, osobni odnos s Ocem. Znaj da te On voli i želi ti pomoći.

U ratu smo, ali Bog se bori na našoj strani i dao ti je sve oružje koje ti je potrebno. Upotrijebi ga da natjeraš Sotonu u bijeg!

Molitva:

Bože, hvala Ti što si mi dao duhovno oružje koje mi je potrebno u borbi protiv neprijatelja. Uz Tvoju pomoć znam da mogu pobijediti!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon