U usporedbi, to je ništa

„Smatram, uistinu: sve patnje sadašnjega vremena nisu ništa prema budućoj slavi koja se ima očitovati u nama.“ – Rimljanima 8:18

Što znači dijeliti Kristovu patnju? Zaključak je da svaki put kad nam tijelo kaže da učinimo jedno, a Duh Božji želi da učinimo nešto drugo, naše tijelo će patiti ako odlučimo slijediti Duha. To nam se ne sviđa, ali današnji stih kaže da ako želimo dijeliti Kristovu slavu, moramo biti spremni podijeliti i Njegovu patnju.

Još se uvijek mogu sjetiti patnje prvih godina mog hoda u poslušnosti Božjem Duhu. Pomislila sam:      „Dragi Bože, hoću li ikad sazreti u ovome? Hoću li ikad doći do točke u kojoj Te mogu poslušati, a ne biti povrijeđena dok to činim?“ Jednom kada želje tijela više nisu u kontroli, dolazimo do točke u kojoj se lako pokoravamo Bogu, do točke u kojoj zapravo uživamo pokoravajući Mu se. Postoje stvari koje su mi sada lake, a nekada su bile vrlo teške i bolne, a isto se događa svima koji su spremni proći kroz poteškoće da bi došli do slave.

U Rimljanima 8:18, Pavao je u osnovi rekao: „Sad malo trpimo, ali što onda? Sve patnje sadašnjega vremena nisu ništa prema budućoj slavi koja se ima očitovati u nama.”

To su dobre vijesti! Sve što bismo mogli pretrpjeti, što god prošli, apsolutno je ništa u usporedbi s dobrim stvarima koje će Bog učiniti u našim životima ako se nastavljamo probijati s Njim.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Bog će učiniti velike stvari u tvom životu dok ti nastavljaš naprijed s Njim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon