Učini drugima

Učini drugima

„”Sve, dakle, što želite da ljudi vama čine, činite i  vi njima. To je, doista, Zakon i Proroci.” – Matej 7:12

Bog ima mnogo blagoslova koje želi izliti u naš život, ali postoji i mnogo blagoslova o kojima ništa ne znamo samo zato što ne uspijevamo učiniti za druge ono što bismo željeli da drugi čine za nas. Volimo kad nas netko drugi blagoslovi, ali preuzimamo li inicijativu i prvi blagoslivljamo druge?

Ako vaš brak, obitelj ili prijateljstva nisu onakvi kakvi biste željeli da budu, onda jednostavno možete usvojiti ovaj jednostavan princip. Možda čekaš da tvoj supružnik učini nešto za tebe ili možda tvrdoglavo odbijaš pomoći prijatelju jer želiš da on bude prvi koji će pomoći tebi. Živjeti na ovaj način može biti sebično ugodno, ali stvari se neće nikad promijeniti ukoliko ti ne odlučiš aktivno mijenjati njih. Vrijeme je da se poniziš i sačuvaš svoje odnose.

Umjesto da se fokusiraš na sebe i čekaš da primiš blagoslov na tvoj način, odluči aktivno se žrtvovati i služiti ljudima koje je Bog stavio u tvoj život. Budi sluga i neka tvoj fokus bude blagoslivljanje drugih ljudi. Umjesto da se osjećaš odbačeno i zanemareno, začudit ćeš se kako se tvoji odnosi popravljaju kad tretiraš druge onako kako bi ti želio da budeš tretiran.


Molitva

Bože, nemam što dobiti živeći sebičnim životom. Umjesto da čekam da drugi budu dobri prema meni, ja ću prvi biti dobar prema njima i tretirati ih onako kako bih ja želio da mene tretiraju.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon