Uputit će te u ono što dolazi

 „No kada dođe on – Duh Istine – upućivat će vas u svu istinu; jer neće govoriti sam od sebe, nego će govoriti što čuje i navješćivat će vam ono što dolazi.“ – Ivan 16:13

Jedna od mnogih blagodati slušanja Božjeg glasa jest da se tako pripremamo za budućnost. Duh Sveti nam daje poruke koje prima od Oca i često nam govori stvari koje se trebaju dogoditi u budućnosti. U Bibliji postoje mnogi slučajevi gdje Bog govori ljudima o budućnosti. Rekao je Noi da se pripremi za poplavu koja će doći da uništi ljude na zemlji (vidi Postanak 6:13-17). Rekao je Mojsiju da ode faraonu i traži puštanje Izraelaca, ali da faraon neće htjeti udovoljiti tom zahtjevu (vidi Izlazak 7).

Očito nam Bog ne govori sve što će se dogoditi u budućnosti, ali Njegova Riječ obećava da će nam reći neke stvari. Postoje trenutci kad osjećam da će se nešto dobro ili izazovno dogoditi. Kad me izazov dočeka, a ja sam prije toga imala neko određeno saznanje o tome, to saznanje ublaži udarac kad situacija dođe. Ako automobil s dobrim amortizerima udari u rupu, amortizeri štite putnike u automobilu od udarca, pa nitko neće biti ozlijeđen. Na isti način funkcionira kad nam Bog daje određene informacije o stvarima koje se trebaju dogoditi.

Dio službe Duha Svetoga je da nam kaže stvari koje dolaze. On poznaje Božje misli i zna Njegove pojedinačne planove za naš život. Otkrit će nam što trebamo znati i kada to trebamo znati kako bismo ostvarili dobre planove koje Bog ima za nas.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Vjeruj da će ti Duh Sveti reći ono što trebaš znati o budućnosti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon