Uzeti vrijeme za slušanje

Uzeti vrijeme za slušanje

„Jahve, zorom glas mi već čuješ, zorom Ti već lijem molitve u nadi čekajući.“ – Psalam 5:3

Da bismo čuli Božji glas, potrebno je pronaći vreme u tišini i slušanju. Ovo je važan dio života u bliskom zajedništvu s Bogom. Tako prepoznaješ Božje vodstvo u svom životu. Zauzet, užurban, bjesomučan, stresan način života čini izazovnim čuti Gospodina kad nam govori.

Ako si gladan Božjeg glasa, pronađi mjesto na kojem ćeš se umiriti pred Njim.. Osami se s Njim i reci Mu da Ga trebaš i želiš da te nauči kako primiti Njegovo vodstvo i smjernice. Zamoli Ga da ti kaže što ima za tvoj život i što želi da učiniš tog dana.

Zatim te potaknuti na sljedeće: Odvojite vrijeme za slušanje.

Čak i ako ne osjetiš trenutni poticaj u svom duhu, Bog obećava da ćeš Ga pronaći ako Ga tražiš (Jeremija 29:13). Dobit ćeš riječ od Boga. On će te voditi unutarnjom spoznajom, zdravim razumom, mudrošću ili mirom. I svaki put, na koji god te način vodio, Njegovo će se vodstvo uvijek uskladiti sa Njegovom Riječju.

Otkrila sam da nam Bog ne govori uvijek odmah ili nužno za vrijeme naše molitve. Možda će ti progovoriti koji dan kasnije dok radiš nešto potpuno nevezano. Iako možda neće biti onda kad to očekujemo, ali Bog će nam progovoriti i dati nam do znanja kojim putem trebamo ići.


Slušanje je vitalni dio tvog svakodnevnog vremena s Bogom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon