Vjeruj Bogu u potpunosti

„Tebi se, Jahve, utječem.“ – Psalam 31:1a

Sjećam se kad mi je Bog rekao da napustim svoj stalni posao gdje sam imala dobru plaću. Počeo je raditi u meni i rekao: „To ćeš morati prestati raditi; morat ćeš ostati doma i pripremati se za službu.“ Nisam se baš brzo pokorila jer sam se bojala napustiti svoj posao. Uostalom, kako znati sa sigurnošću da je to bio Bog? Nastavio je raditi u meni, pa sam pokušala napraviti neku vrstu dogovora s Njim da neću raditi puno vrijeme, ali ću raditi pola radnog vremena. Zatim sam počela raditi honorarno jer sam se plašila u potpunosti vjerovati Bogu. Dave i ja nismo imali više toliko prihoda kao ranije, ali smo otkrili da možemo preživjeti s manje novca. Morali smo smanjiti troškove, ali smo mogli platiti račune. Imala sam više vremena spremati se za službu. To se činilo kao dobar plan, ali nije bio Božja volja.

Naučila sam da Bog ne želi sklapati dogovore i završila sam tako što sam dobila otkaz s honorarnog posla. Bila sam dobar radnik i nikad nisam ranije bila otpuštena s posla. Iako mi se nisu sviđale moje okolnosti, konačno sam bila tamo gdje je Bog želio da budem cijelo vrijeme – potpuno ovisna o Njemu.

Bez posla sam morala naučiti vjerovati Njemu za svaku sitnicu koja mi je potrebna. Šest godina nam je svaki mjesec bila potrebna božanska intervencija kako bismo mogli platiti račune, ali za to vrijeme smo naučili puno o Božjoj vjernosti. Uvijek bi se pobrinuo i ono što smo naučili kroz svoje iskustvo, omogućilo nam je vjerovati Mu za resurse koji su nam bili potrebni za vođene međunarodne službe.

Želim te potaknuti – budi poslušan Bogu u potpunosti i nemoj pokušavati sklapati dogovore s Njim jer oni nikad ne djeluju. 

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS: Kad pregovaramo s Bogom, nikad ne pobjeđujemo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon