Vježbom do savršenstva

„Idite samo za Jahvom, Bogom svojim; njega se bojte; njegove zapovijedi vršite; njegov glas slušajte; njemu štovanje iskazujte; uz njega se priljubite.“ – Ponovljeni zakon 13:5

Kad počnemo čuti i slušati od Boga, važno je naučiti biti poslušan onome što nam govori. Poslušnost povećava kvalitetu našeg poznavanja Njega i jača našu vjeru. Mogli bismo reći da vježba donosi savršenstvo kad je u pitanju slušanje Njegovog glasa i pokoravanje. Drugim riječima, kako stječemo iskustvo postajemo puniji pouzdanja. Potrebno je mnogo prakse da bismo došli do točke potpunog predanja Božjem vodstvu. Čak i znajući da su Božji načini savršeni i da Njegovi planovi uvijek funkcioniraju, mi i dalje glumimo neznanje kad traži od nas nešto što zahtijeva osobnu žrtvu, ili se bojimo da ne čujemo jasno, pa smo pretjerano oprezni da bismo nešto poduzeli.

Ne boj se žrtve ili pogreške. U životu je mnogo stvari koje su mnogo gore nego biti u krivu. Isus je rekao: „Slijedite me!“ Čvrsto vjerujem da ako se potrudimo čuti od Boga, morat ćemo iskoračiti i saznati čujemo li doista Njegov glas ili ne. Ustručavanje pred strahom cijelog svog života nam neće dopustiti napredovati u svojoj sposobnosti da čujemo od Boga. On nije rekao: „Vi preuzmite vodstvo, a ja ću vas slijediti.“ Naučila sam da mi možemo brzo izvršiti sve što nam Bog kaže. Ako ne učinimo, garantiram ti, bit ćemo jadni. Kad naša djeca uče hodati, ne ljutimo se kad padnu. Shvaćamo da uče i pomažemo im. Bog radi na isti način s nama i On će te naučiti kako čuti od Njega ako hodaš u vjeri, a ne u strahu.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS: Slušaj, raspoznaj i hrabro se pokori.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon