Voli svoga bližnjega kao samoga sebe

„Ta sav je Zakon ispunjen u jednoj jedinoj riječi, u ovoj: Ljubi bližnjega svoga kao sebe samoga!“ – Galaćanima 5:14

Bog nam želi govoriti o mnogim stvarima, ali jedna od najvažnijih stvari o kojima nam želi govoriti jest naš odnos s drugim ljudima. Bog nas voli i želi da i sami sebe volimo na jedan zdrav i uravnotežen način kako bi Njegova ljubav mogla teći kroz nas u živote drugih ljudi.

Dok nastojiš čuti Božji glas, ohrabrujem te – moli da ti On redovito govori o svakoj mudrosti koju ima za tebe u tvojim odnosima s drugim ljudima. Odnosi su veliki dio našeg života i ako nisu zdravi, kvaliteta našeg života se istroši. Jutros sam baš molila za svog supruga i pitala Boga što mogu učiniti za njega. Pomislila sam kako bih mu  mogla ostaviti poruku na kuhinjskom pultu i koju će vidjeti kad dođe doručkovati. U poruci je jednostavno pisalo: „Dobro jutro, Dave…VOLIM TE!!! Stavila sam smješka na dno i potpisala poruku. Vjerujem da je ideja da ostavim poruku bila potaknuta od Boga, a moja poslušnost da učinim tu sitnicu je poboljšala naš odnos.

Počni moliti za svoje odnose. Uzmi jedan po jedan i pitaj Gospodina što možeš učiniti da ih poboljšaš. Obično razmišljamo o tome što drugi trebaju učiniti za nas, ali ako slijedimo zakon ljubavi, više ćemo se brinuti za druge, nego za sebe.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Traži od Gospodina da ti pokaže kako svoje odnose možeš učiniti boljim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon