Zahvalni usred patnje

Zahvalni usred patnje

„Zahvaljujte [Bogu] u svemu – bez obzira kakve bile okolnosti, budite zahvalni i dajte hvalu jer to je Božja volja za vas [koji ste] u Kristu Isusu [Objavljivaču i Posredniku te volje].“ – 1. Solunjanima 5:18

Biblija nas potiče da uvijek budemo zahvalni. To je lako kad Bog odgovara na naše molitve i izbavlja nas iz problema. Međutim, nije baš lako kad stvari ne idu kako bi trebale. Kako možemo ostati zahvalni usred patnje?

Imamo dva izbora. Prvi je – slaviti Boga unatoč okolnostima u našem životu, a drugi je – usred nevolja i poteškoća, možemo se radovati zbog Božje neprestane ljubavi i vjernosti koje ima prema nama i nad onim što je dobro u našem životu.

Drugi izbor postavlja sebi pitanje: „Što mogu naučiti iz ovoga, Bože? Što me Ti pokušavaš naučiti u ovoj situaciji da bih Ti mogao biti bliži i više se radovati Tvojoj dobroti?“ To nisu jednostavna pitanja, a odgovore nije lako čuti.

Ponekad možemo shvatiti samo važne lekcije kad prolazimo kroz poteškoće. Hvala Bogu što nas poteškoće vode u bolje stvari. Zahvali Bogu usred loših okolnosti i vjeruj Mu da će te voditi u veće i bolje stvari.

Molitva:

Bože, zahvalan sam za Tvoju ljubav i prisutnost. Oprosti mi što mrmljam kada stvari ne idu kako treba i podsjeti me koliko puno dobrih stvari ima u mom životu. Želim se radovati s Tobom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon