Život koji proslavlja Boga

Život koji proslavlja Boga

„Dakle, budući da imamo ta obećanja, očistimo se, ljubljeni, od svake ljage tijela i duha te dovršimo posvećenje u strahu Božjemu.“ – 2. Korinćanima 7:1

Da bismo živjeli u bliskom zajedništvu s Bogom, morat ćemo svakodnevno donositi neke odluke. Bit će trenutaka kad ćemo morati reći ‘ne’ nekim stvarima za koje bismo radije rekli ‘da’, i obrnuto. To zahtijeva mudrost i uzdržljivost, ali Duh Sveti nam daje i jedno i drugo.

Važno je naučiti ljude da žive svetim životom jer je to važan dio života u bliskom odnosu s Bogom. To ne znači da nikada ne griješimo – to samo znači da je želja našeg srca živjeti na način koji se sviđa Gospodinu. To se postiže nastojeći ugoditi Bogu u svojim mislima, razgovorima, druženju, glazbi, zabavi itd.

Ako naše tijelo želi hodati jednim putem, ali nas Božja Riječ uči ići drugim putem, možemo primiti Božju milost da poslušamo ono što govori. Dobra vijest je da kada to učinimo, primit ćemo ogromnu nagradu.

Kad odlučimo živjeti svoj život za Boga, a ne za sebe, doživjet ćemo pravednost, mir i radost u Duhu Svetom. Živjet ćemo u pobjedi bez obzira na naše okolnosti. To je divan život – izobilan, pobjednički i radostan život za koji je Isus umro da bi nam ga dao.


Uloži u svoju budućnost: Odluči živjeti beskompromisno za Boga.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon