Život kraljevstva

„Ta kraljevstvo Božje nije jelo ili piće, nego pravednost, mir i radost u Duhu Svetome.“ – Rimljanima 14:17

Božje kraljevstvo sastoji se od stvari koje su daleko veće i korisnije od svjetovnog posjeda. Bog nas blagoslivlja materijalnim posjedima, ali kraljevstvo je mnogo više od toga: to je pravednost, mir i radost u Duhu Svetom.

Pravednost nije rezultat onoga što radimo, već onoga što je Isus učinio za nas (1. Korinćanima 1:30). On uzima naš grijeh i daje nam svoju pravednost (2. Korinćanima 5:21). Kad prihvatimo ovu istinu i primimo ju osobno, slobodni smo živjeti i uživati u životu koji nam je Isus dao.

Mir je tako divan – to je definitivno život kraljevstva. Zato težimo miru, žudimo za njim i idimo za njim (Psalam 34:14; 1. Petrova 3:11). Što smo bliže Bogu, to više razumijemo da je Isus naš mir (Efežanima 2:14). Božja volja za tebe i mene je da uživamo u Njegovom miru koji nadilazi svaki razum (Filipljanima 4:7).

Radost može biti bilo što, od mirnog užitka do krajnjeg veselja . Radost poboljšava naše lice, zdravlje i kvalitetu života. Ojačava naše svjedočenje drugima i daje nam božanski pogled na život (Nehemija 8:10).

U Riječi Božjoj jasno piše: „Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost Njegovu, a sve će vam se ostalo dodati.“ (Matej 6:33)


Ne postoji bolji život od života u kraljevstvu Božjem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon