Život ovisan o Kristu

Život ovisan o Kristu

„Na pašnjake me zelene [svježe, nježne] poliježe, vodi me na mirne vode.“ —Psalam 23:2

Živiš li život ovisan o Kristu? Možda se uhvatiš da govoriš stvari poput: „Ne mogu činiti ovo još dugo. Jednostavno, ne mogu izdržati ovo zauvijek.“

Kada počneš ovako govoriti, ono što doista kažeš je: „Znam da imam granice i došao sam do njih, ali ignorirat ću ih i vidjeti koliko dugo još mogu izdržati.”

Naše tijelo nam šalje upozorenja kad pretjerujemo – sve te boli.

Ali mi si mislimo: „bit ću dobro“, i zanemarimo upozorenja sve dok se ne razbolimo da ih ne možemo ignorirati.

Nisam ponosna na ovo što ću reći, ali za prvih dvadeset godina moje službe, osjećala sam se fizički jako loše dugo vremena. Otrčala bih liječniku po razne vrste tableta i vitamina. Liječnici su mi pokušali reći da se jednostavno previše iscrpljujem, ali sam ih ignorirala.

Nastavila sam često putovati, govoriti, odlaziti na sastanke i tako sam se potpuno iscrpila.

Naposljetku, shvatila sam da ne mogu ignorirati Božji smjer –  uzeti vrijeme za odmor i izbjeći posljedice. Napravila sam neke promjene i sada se osjećam bolje nego ikad.

Ako živiš život u svojoj snazi, prestani odgađati promjene koje trebaš napraviti. Nemoj čekati da se nešto dogodi – živčani slom ili problem sa srcem. Promijeni stvari sada kako bi živio život kakav Bog želi da živiš.

Kada živiš na Božji način, mogu ti jamčiti da ćeš otkriti nevjerojatnu novu razinu mira u tvom životu.


Molitva

Gospodine, pokaži mi osjetljiva područja u mom životu. Ja ti ih predajem. Vodi me danas u Tvoj mir i odmor kako bih mogao uživati ​​u životu i služiti Tebi u godinama koje dolaze.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon