Život sa svrhom

Život sa svrhom

„Takva je odluka stvorena protiv čitave zemlje; takva je ruka pružena protiv svih naroda! A kad Jahve nad Vojskama odluči, tko da se usprotivi? Kada ruku ispruži, tko da je odvrati?“ – Izaija 14:26-27

Bog je Bog svrhe. On se kreće strateški i provodi svoj savršeni plan. Bog želi da i mi, kao Njegova djeca, budemo ljudi svrhe. Što smo Mu bliži, to će naš život biti svrhovitiji.

Isus je znao svoju svrhu. Rekao je da je došao na svijet da bismo imali život i da uništi djela đavla (Ivan 10:10; 1. Ivan 3:8).

Što se tiče naše posebne svrhe, to varira od osobe do osobe i od jedne životne sezone do sljedeće, ali Bog ima opću svrhu u kojoj svi možemo birati da živimo svaki dan.

Na primjer, volimo druge, ne zato što nam se to uvijek tako sviđa, već zato što volimo druge sa svrhom. Isto vrijedi i kada darujemo, iskazujemo milosrđe, ljubazni smo, opraštamo i toliko drugih stvari. Ljubav, radost, mir, strpljenje, dobrota, i svi drugi plodovi Duha su naši za uživanje i oslobađanje u život drugih ako to činimo sa svrhom. Radimo te stvari, ne zato što se uvijek nužno tako osjećamo, već zato što smo na to pozvani.


Radost i mir ne dolaze slučajno; dolaze kad odlučiš svrhovito živjeti svoj život.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon