Žrtva u braku

Žrtva u braku

„Ako i jezicima ljudskim i anđeoskim govorim, a ljubavi nemam, postao sam mjed što zveči ili cimbal što ječi.“ – 1. Korinćanima 13:1

Prvih godina našeg braka Bog me je morao podučiti da istinski voljeti mog muža znači da ću ponekad morati podnijeti žrtvu. Sve do tog trenutka, ja sam željela da sve bude po mom i bila sam vrlo slična cimbalima koji samo zveče i koji se spominju u stihu iz 1. Korinćanima 13:1.

Ljubav je najviši oblik zrelosti. Često je potrebno žrtvovati nešto. Ako ljubav ne zahtjeva našu žrtvu, onda mi vjerojatno uopće ne volimo tu osobu. Ako nema žrtve u našim postupcima, najvjerojatnije reagiramo na nešto lijepo što su učinili za nas ili se jednostavno pretvaramo da smo ljubazni da bismo stekli neku kontrolu nad njima.

Važno je razumjeti da istinska ljubav daje od sebe tako da bi vaše odluke uvijek trebale biti u središtu interesa supružnika. Kad tako činiš, ti daješ od sebe.

Božja je želja za muževe i žene da se vole bezuvjetno, spremni podnositi žrtve. To znači da ne mora sve biti po tvom. Dobra vijest je kad muž i žena žrtvuju svoje sebične želje, imat će pobjedonosan brak!


Molitva

Bože, želim hodati u istinskoj ljubavi u svom braku. Danas donosim odluku da ne mora sve biti po mom, nego sam voljan/a žrtvovati se za svog supružnika.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon