Отворен разговор за грижите

Ние влегуваме во Господовата почивка преку вербата во Него. Грижата е спротивно од верата. Грижата ни го краде мирот, физички не изнемоштува и дури може и да не разболи. Ако ние се грижиме, тогаш не Му веруваме на Бог и не влегуваме во Божјата почивка. Колку прекрасна размена! Ти Му даваш на Бог пепел, а Тој ти дава убавина. Ти Му ги даваш сите грижи и нервози, а Тој ти дава заштита, стабилност, засолниште и целосна радост – привилегијата Бог да се грижи за тебе.

Превземи
ОТВОРЕН РАЗГОВОР ЗА ГРИЖИТЕ
Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon