Отворен разговор за осаменоста

Бог сака да знаеш дека не си сам. Сатаната сака да веруваш дека си потполно сам, но ти не си. Тој сака да веруваш дека никој не те разбира како се чувствуваш, но тоа не е вистина.

Освен тоа што Бог е со тебе, многу верници знаат како се чувствуваш и разбираат низ што се поминуваш и емоционално и ментално. Псалм 34:19 вели: “Праведникот има многу невољи, но Господ го избавува од сите.”

Во Библијата многупати се спомнуваат “неволји на праведникот” и Божјото ослободување од нив.

Превземи
OTBOPEH PAƷГOBOP ƷA OCAMEHOCTA
Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon