Mindennapi Válaszok - Everyday Answers

Nézz szembe a félelmeddel és lelj szabadságra

írta Joyce Meyer

Nézz szembe a félelmeddel és lelj szabadságra

Ha másra nem is fogsz emlékezni ebből a cikkből, emlékezz arra, hogy a félelem nem Istentől való, hanem a Sátántól (lásd. 2. Timóteus 1:7). Minden alkalommal, amikor félsz valamitől, az a sötétség birodalmának a megnyilvánulása. Sokszor mondom a tanításaimban, hogy a félelem az “úr szellem”. Ez az, amit a Sátán arra használ, hogy irányítsa Isten embereit, és hogy megakadályozza, hogy ők az igazi Úr, Jézus Krisztus irányítása alá kerüljenek.

Mitől félsz?

Emberek temérdeke nem teljesíti az Isten általi feladatukat az életükben, mert akárhányszor haladnának előre, az ördög félelmet használva megállítja őket. Ellened is a félelmet használja, hogy megállítson? A Sátán a félelem által akadályozza meg, hogy az emberek élvezzék az életüket. A félelem szenvedést okoz 1. János 4:18 szerint, és szenvedés közben biztosan nem tudod élvezni az életedet.

Szeretnélek arra ösztönözni, hogy leltározz a félelmeid között. Mitől félsz? Van olyan része az életednek, amit elnyom a félelem? A Sátán időnként mindig fel fogja hozni a félelmet ellenünk. Ez az egyik legnagyobb fegyvere – nem játékpisztoly, hanem ágyú.

A félelem ellenére is lépj ki

Mindegyikünknek meg kell tanulnia, hogyan ne féljünk a félelemtől. Az ördög hozni fogja a félelmet, de választhatod, hogy nem hajolsz meg előtte. Dávid azt mondta, “Mikor félnem kellene is, én bízom te benned” (Zsoltárok 56:3). Szerintem mondhatjuk, hogy mikor Isten vezet, hogy kezdj valami újat, vagy tegyél állásfoglalást valami nagyobb dologról, lehet (vagy inkább valószínű), hogy félni fogsz. De ha biztos vagy abban, hogy Istentől való a lépés, akkor bízz Benne, és menj előre.

Ugyanezt az alapelvet kell alkalmaznom a saját életemre is mindig. Évekkel ezelőtt, rájöttünk, hogy nagyon kellene több hely az irodánkban. Ugyanakkor több alkalmazott is kellett volna, amihez több asztal, több számítógép és telefon is kellett stb. Egy választásunk volt. Gyarapodásért imádkoztunk, hogy több embernek tudjunk segíteni. És minden növekedett is – készlet rendelések, tanítási lehetőségek, bejövő telefonhívások, levelek stb. Isten időzítése volt és Ő haladt előre.

Döntenünk kellett, hogy vagy egyhelyben maradunk, mert féltünk, vagy pedig haladunk Istennel. Ha nem lettünk volna hajlandók nagyobb irodát bérelni és több embert felvenni, akkor nem győztük volna a munkát, ami a gyarapodással járt. Biztosan állíthatom neked, hogy a félelem megpróbált megállítani. Olyanokat hallottam, hogy “Joyce, túl messzire mész”, “Ez túl sok költség”, “Mi van, ha a növekedés nem fog folytatódni?”. Biztos vagyok benne, hogy ezek ismerősek számodra is, mert már te is biztosan hallottál hasonlókat.

Természetesen nem szabad a földi vágyaink miatt dönteni és Isten időzítésén kívül sem, de mikor Isten halad előre, akkor nem félhetünk attól, hogy Vele haladjunk. Az én helyzetemben, két dolog közül választhattam: követem a fejem vagy pedig a Szent Lélek vezetésében bízom.

A félelem működése

Néhány gyakori félelem: hiány, halál, magány, emberek, hatóságok, kötelezettség, magasság, baktériumok, bezártság, repülés, kutyák, macskák, bukás, elutasítás, hogy kinevetnek, sőt, még vonzónak lenni is lehet félelmetes.

A könyvtárból lekértünk egy listát a fóbiákról és ez négy oldalas volt. Még a phobaphobiát is tartalmazta, ami a félelemtől való félelem. A lista végtelennek tűnt. Még jobban meggyőzött arról, hogy a Sátán ezen a téren munkálkodik.

Nézz szembe a félelemmel és haladj előre

Ésaiás próféta könyve 41:10 azt mondja, “Ne félj, mert én veled vagyok” … Hiszem, hogy Isten gyengéden dolgozik velünk azon, hogy a fogságból szabadságba vezessen bennünket. Ha félsz valamitől és szabad akarsz lenni, végül el fog jönni az az idő, amikor nem szaladhatsz el a félelmed elől és szembe kell nézned vele. Csak fogd meg Jézus kezét, vedd tudomásul, hogy veled van és tedd meg, amit meg kell tenned. Ha félsz a hatóságoktól, el fog jönni az idő, amikor szembe kell nézned majd egy ilyen emberrel és nem fogsz tudni csak meglapulni. Isten megszervezi majd a jó időt erre. Ő ott lesz veled, de neked kell majd eldönteni, hogy végig csinálod-e vagy elfutsz.

Ha most egy ilyen keresztút előtt állsz, hadd bátorítsalak arra, hogy menj előre. Ne maradj egyhelyben rémületen, hanem fogd meg az Ő kezét és menj előre. Emlékezz arra, hogy a félelem szenvedéshez vezet és Isten meg akar szabadítani az összes félelmedtől.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon