Mindennapi Válaszok - Everyday Answers

Válaszok az adósság-mentes élethez

írta Joyce Meyer

Válaszok az adósság-mentes élethez

Sok embernek a jelenlegi pénzügyi helyzet sok nehézséget okoz. Az ingatlan piac értéke csökkent, üzletek zártak be, az üzemanyag és étel árak emelkednek. Sokan alig tudnak egyenesben maradni. De mit mond Isten a pénzügyeinkről és a jövőnkről?

Ne hozz döntéseket félelem alapján

 Isten pénzügyi rendszere nem olyan, mint a világ rendszere. Akármi is történik körülöttünk, nem kell félnünk, mert Isten szeret minket. 1 János 4:18 azt mondja nekünk, a szeretetben nincs félelem…

Még ha bizonyos helyzetek irányíthatatlannak is tűnnek, Isten szeretete sosem omlik össze, és mindig életünk szilárd támasza marad. Biztosak lehetünk abban, hogy akármi történjék is, Isten segíteni akar nekünk és mindent elkövet, hogy még a legegyszerűbb napi igényeidet is kielégítse.

Ismerd fel a forrásodat

2 Korinthus 9:10 azt mondja, (Isten) Aki pedig magot ad a magvetőnek, és eledelül kenyeret, megadja és megsokasítja vetőmagotokat, és megszaporítja igazságotok gyümölcsét…

Isten az, aki biztosítja a pénzügyeinket. Nem a munkánk a forrásunk, hanem Isten. Mikor pozíciók szűnnek meg, nem kell reménytelennek lennünk, mert Isten nem korlátozott. Ő tud minket másként is ellátni, olyan módokon, amiket el sem tudtunk volna képzelni.

Máté 6:26 megerősít minket abban, hogy ha Isten ellátja a madarakat, mi is elhihetjük, hogy minket is el fog látni.

Maradjon nagylelkű a lelked

Én felfedeztem, hogy a legjobb módja, hogy a pénzünkkel bánjunk, az az, hogy elajándékozzuk.  Ez egy fontos tényező ahhoz, hogy meg tudjuk tartani a bibliai fókuszt a pénzügyeinkben. És folytatnunk kell az adakozást, főleg a nehéz időkben.

Ha mi követjük Isten akaratát a pénzügyeinkkel és adakozunk, hogy másoknak segíthessünk, akkor Isten is annál jobban fog másokat is arra használni, hogy segítsenek nekünk. Ennyire egyszerű. Példabeszédek 28:27 azt mondja, hogy az, aki ad a szegényeknek, nem fog hiányban szenvedni…

Azzal dolgozz, amid van

Megoldható, hogy adósság-mentesen élj bibliai alapelvek segítségével, még nehéz időkben is. Róma 13:8 azt mondja Senkinek se tartozzatok semmivel, csak azzal, hogy egymást szeressétek…

A férjem, Dave, azt mondja, ha megtanulunk a határainkon belül élni, avagy a bevételünk szerint, akkor Isten megáld bennünket és a határaink kitolódnak és több erőforrásunk lesz.

Lukács 19:17 azt mondja, Isten örül, mikor hűségesek és megbízhatóak vagyunk az apró dolgokkal. Amikor ilyenek vagyunk, akkor Isten hatalmat ad a nagyobb dolgok felett.

Kezdj el készpénzzel fizetni  

Annyira egyszerű hitelkártyával fizetni anélkül, hogy észrevennénk, mennyit is költünk. Ha le szeretnéd csökkenteni az adósságodat, akkor kezdj el készpénzzel fizetni mindenért. Nagyobb esély van arra, hogy okosan, figyelve költöd el a pénzed, vagy akár még félre is tudsz tenni, ha szó szerint a kezedben van a pénz.

Hitelkártyát használni az egyszerűség kedvéért oké, de csak addig, amíg ki tudjuk fizetni a hónap végén, amit elköltöttünk. Nem akarsz olyan helyzetbe kerülni, amikor annyira elvonja a figyelmed az adósság, hogy nem tudsz Istenre fókuszálni.

Az ellenség szeretné, ha félnél a holnaptól. Ezért a legnagyobb célod az kellene, hogy legyen, hogy élvezd azt az életet, amiért Jézus meghalt, hogy megadhassa neked. Tedd, amit tudsz, hogy becsületes, békés, és örömteli életet élhess és bízz Istenben, hogy meg fogja teremteni azt, ami még hiányzik.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon