Mindennapi Válaszok - Everyday Answers

Ne add fel az álmaid

írta Joyce Meyer

Ne add fel az álmaid

Mit akarsz az élettől?

Van-e álmod az életedről, a gyermekeidről, a pénzügyeidről vagy a házasságodról? Van valami, amiben reménykedsz – egy ötlet, egy cél, egy terv vagy vízió? Bármit is akarsz, mi kell ahhoz, hogy elérd?

Mindig az álmaink felé kell nyúlnunk, mert Isten nem passzív, vagy statikus életre teremtett minket. Ha tehát parkolópályán van az életed, akkor sebességbe kell tenned, és el kell kezdened haladni az álmok felé, amelyeket Isten a szívedbe helyezett.

Nézd, a dolgok, amiket szeretnél, nem fognak csak úgy az öledbe hullani. Ki kell nyújtanod a kezed és meg kell ragadnod őket. Olyan szent elszántságot kell kifejleszteni magadban, amely azt mondja: “Ha lehet olyan, aki Isten akarata szerinti életet élhet, akkor az én leszek!”

Nem szabad azonban elfelejtened, hogy ezt valószínűleg nem fogod egyik napról a másikra elérni, ezért fontos, hogy megtaláld az egyensúlyt az elégedettség és a vágyak felé való törekvés között.

Pál azt mondta, hogy megtanult minden helyzetben elégedettnek lenni: Tudok szűkölködni és tudok bővölködni is, egészen be vagyok avatva mindenbe, jóllakásba és éhezésbe, a bővölködésbe és a nélkülözésbe egyaránt.(Filippi 4:12). Soha nem bosszankodott azon, hogy hol tart éppen, ugyanakkor továbbra is előre tekintett arra, hogy mit tartogat számára Isten az úton.

Jó voltam abban, hogy előre nézzek. Isten nagy álmot adott nekem ehhez a szolgálathoz, de akkoriban nem értettem teljesen az elégedettség részét, amiről Pál beszélt – örülj annak, ahol vagy, amíg el nem jutsz oda, ahová mész. Így aztán sok évet töltöttem azzal, hogy hagytam, hogy az álom, amit Isten adott nekem, gyötörjön, ahelyett, hogy élveztem volna az utat.

Idővel rájöttem, hogy bár fontos, hogy Isten adta álmaidat szem előtt tartsd (lásd Habakuk 2:2-3), meg kell tanulnod elégedettnek lenni, hogy ne érezd magad nyomorultul az álmaid beteljesedése felé vezető úton. Ugyanakkor soha nem szabad megengednünk, hogy az elégedettség annyira kényelmessé tegyen, hogy megfeledkezzünk a víziónkról.

Isten azt akarja, hogy álmodj. Azt akarja, hogy tervezz. Nem akarja, hogy az élet követelményei és rutinjai vagy olyan dolgok, mint a félelem, megakadályozzák, hogy előre haladj az életben.

Ezért, amikor ezek a dolgok jönnek, készen kell állnunk arra, hogy fellépjünk ellenük. Még egy olyan egyszerű dolog is, mint minden reggel felébredni és azt mondani: “Ma valami jó fog történni velem”, helyére teheti a félelmet és más zavaró tényezőket.

Ennek az egyszerű cselekedetnek ereje van, mert a szavaidban erő rejlik. A Példabeszédek 18:21 azt mondja, hogy a szavainkban élet vagy halál ereje van, ezért arra kell összpontosítanunk a szavainkat, hogy Isten ígéreteit hirdessük az életünk felett.

Amikor szellemileg összekapcsolódsz Istennel azáltal, hogy hirdeted az Ő ígéreteit, akkor kezdenek beteljesedni az álmaid. Olyan lehetsz, mint Ábrahám és Sára, ha csak hiszel és nyomulsz Isten legjobbja felé. Öregek voltak, és a gyermekvállalás lehetetlennek tűnt, de Isten látomást adott Ábrahámnak, hogy sok nemzet atyja lesz. Mivel Ábrahám hitt Istennek, ez a látomás beteljesedett Izsákon és az utána következő sok nemzedéken keresztül. (Arra bátorítalak, hogy olvasd el Ábrahám történetét az 1Mózes 17-21. fejezetében).

Ha van egy lehetetlennek tűnő álmod, kezdd el azt mondani: “Mindent megkapok, amit Isten szerint megkaphatok. Mindent meg fogok tenni, amit Isten szerint megtehetek. Mindaz leszek, amit Isten mond, hogy lehetek”. Mert Istennél minden lehetséges!

Talán itt az ideje, hogy ma újból elkötelezd magad, és elkezdj az álmaid után menni. Arra bátorítalak, hogy most rögtön döntsd el, hogy felrázod a hitedet, lerázol magadról minden félelmet, emlékezz arra, hogy ki vagy Krisztusban, és hozz egy olyan döntést, hogy minden nap, amikor felkelsz az ágyból, bízol Istenben, hogy megteszi a lehetetlent. Akkor élvezni fogod az utazást, napról napra, álmaid beteljesüléséhez.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon