Mindennapi Válaszok - Everyday Answers

Haladj tovább

írta Joyce Meyer

Haladj tovább

Szeretem azt mondani, hogy Isten a “változás főnöke”. Mindig valami újat csinál… mindig dolgozik az életünkben. A nekünk tett ígéretei azonban nem automatikusan történnek meg. Istennél minden lehetséges, de nem minden dolog fog pozitívan megtörténni.

Újítsd meg az elméd

Vannak dolgok, amelyek akadályozhatnak minket abban, hogy előre haladjunk az életben. Az egyik a régi gondolkodásmód. Márk 2:22 azt mondja … “s senki sem tölt újbort régi tömlőbe, mert szétrepesztené a bor a tömlőt, s odalenne a bor is, a tömlő is; hanem az újbor új tömlőbe való”.

Más szóval, az elmédnek meg kell újulnia. Szükséged van egy friss, új szemléletre, amely Isten Igéjén és az Ő ígéretein alapul. Ha ismered Isten akaratát az életedre vonatkozóan, az segíteni fog abban, hogy elszántan haladj tovább.

Most, amikor úgy döntesz, hogy továbblépsz, készülj fel, mert ellenkezni fognak veled.

Pál apostol az 1Kor 16:9-ben azt mondta, hogy ” nagy és sokat ígérő kapu nyílt ott előttem, de az ellenfél is sok.” Szeretem őket “óriásoknak” nevezni. De akárhogy is nevezed, az ellenség nem fogja megkönnyíteni számodra Isten akaratának teljesítését.

Itt jön be az elszántság. Ellenségünk, a Sátán, meg akarja állítani a fejlődésünket. Eltökélt szándéka, hogy megállítson minket, ezért elszántnak kell lennünk, hogy tovább haladjunk előre!

Soha nem fogom elfelejteni, amikor először kezdtem el beszélni Isten hívásáról az életemben. Néhány barátom úgy gondolta, biztosan tévedek. Azt mondták, hogy nincs meg a személyiségem ahhoz, hogy ilyen szolgálatot végezzek. Ez enyhén szólva is elkeserítő volt. Tudtam azonban, hogy Isten szólt hozzám arról a szolgálatról, amelyre elhívott, és elhatároztam, hogy véghezviszem.

Végül megkértek, hogy hagyjam el a gyülekezetemet, elvesztettem a barátaimat, és még néhány családtagom is elfordult tőlem. Elég sok akadályon kellett átverekednem magam, hogy azt csinálhassam, amit most csinálok. De mi lett volna, ha feladtam volna, amikor éreztem az elutasítást? Ma nem teljesíteném Isten elhívását az életemben – és szerencsétlen lennék, hiszen ez a szenvedélyem.

Állj bele és tarts ki

Amikor úgy döntesz, hogy Isten tervét követed az életedre, az ellenség gyakran megpróbál embereket használni arra, hogy eltereljék a figyelmedet, kritizáljanak vagy egyenesen elutasítsanak. De ne feledd, Isten nagyobb! (Lásd I János 4:4.) Krisztus által mindened megvan, amire szükséged van ahhoz, hogy elviseld és túléld az ellenséget. Miközben beleállsz és előrenyomulsz, ne magadra nézz… nézz Istenre.


Ne törődj mások kritikájával és hitetlenségével, kövesd az Istentől kapott álmodat. Légy eltökélt, hogy az ellenség minden hazugságán, minden elbátortalanításon, sőt még a másoktól érkező elutasításon is túllépj.


Bármit is teszel, csak haladj tovább! Amikor csüggedtnek érzed magad… haladj tovább. Amikor mások elítélnek téged… haladj tovább!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon