Mindennapi Válaszok - Everyday Answers

Erő, hogy megnyerj minden csatát, amivel szembenézel

írta Joyce Meyer

Erő, hogy megnyerj minden csatát, amivel szembenézel

Miután keresztény lettem, sok olyan év volt, amikor nem volt győzelem a mindennapi életemben. Nyomorultul éreztem magam, mert még mindig voltak múltbéli sebek a lelkemben, amelyek miatt bizonytalan, dühös, gyanakvó voltam másokkal szemben, és nehéz volt velem kijönni.

Bár szerettem Istent, és minden héten gyülekezetbe jártam, fogalmam sem volt arról, hogy van olyan erő, amely a rendelkezésemre áll, hogy győzedelmeskedjek a múltból származó sérelmek felett és a mindennapi élet küzdelmeiben. És bármilyen nehezen kezelhető dolog jött, felülkerekedett rajtam.

Annyira hálás voltam, amikor Isten Igéjéből megtudtam, hogy Ő nem csak erős, hanem be is akar tölteni minket az Ő erejével. Azt ígéri az Igében, hogy Krisztusban bőséges életünk lehet, mert Ő legyőzte a világot! (Lásd János 10:10; 16:33.)

Az igazság az, hogy Krisztusban hívőként nem kell gyenge, nyámnyila, szánalmas, patetikus, épphogy csak elviselhető életet élnünk. Isten ereje munkálkodhat bennünk, hogy képessé tegyen bennünket arra, hogy bármit megtegyünk az életben, amire szükségünk van!

Nincs olyan, hogy problémamentes élet

Néhányan abban a tévhitben élnek, hogy ha átadják az életüket Jézusnak, akkor nem lesznek többé problémáik. Jó lenne, ha ez igaz lenne, de ebben a világban lesznek megpróbáltatásaink és szenvedéseink. A jó hír az, hogy ettől függetlenül örülhetünk, mert Jézus legyőzte a világot.

A János 16:33-ban Jézus azt mondja: …A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.


Senki sem ígérhet neked problémamentes életet, de Isten azt ígéri, hogy ha bízol benne, olyan hitet ad neked, amely képessé tesz arra, hogy felülemelkedj az előtted álló problémákon. És amikor túljutsz rajtuk, erősebben jössz ki a túloldalon.


Az igazság Isten erejéről

Az egy dolog, hogy tudod, hogy Istentől kaphatsz erőt ahhoz, hogy ebben a világban élj, de a kulcs ahhoz, hogy győzelmet arass a próbák és a szenvedés felett, amivel szembe kell nézned az, hogy megtanulod elhinni ezt az igazságot és ebben tudsz járni. Szeretem a Filippi 3:10-et, mert azt mondja, megtapasztalhatjuk ugyanazt az erőt, amely feltámasztotta Krisztust a halálból.

Ebben a versben Pál apostol azt mondja, hogy elhatározott célja az volt, hogy megismerje őt és feltámadása erejét, valamint a szenvedéseiben való részesedést, hasonlóvá lévén az ő halálához.

Ez egy csodálatos és bátorító ígéret Istentől, mert mindannyian szembesülünk problémákkal és vannak gyengeségeink, amelyeket saját erőnkből vagy erőfeszítéseinkkel nem tudunk legyőzni. Ha azonban eltökélten bízunk Istenben mindig, minden helyzetben, akkor az Ő kegyelme által meg tudjuk vívni a hit jó harcát.

Felettébb diadalmaskodni Krisztusban

A Róma 8:37 azt mondja: “De mindezekben felettébb diadalmaskodunk, Az által, a ki minket szeretett.” Szeretem ezt a kifejezést: “felettébb diadalmaskodunk”. De mit is jelent ez valójában?

Az, hogy felettébb diadalmaskodsz, azt jelenti, hogy még mielőtt bármilyen problémád adódna, biztos vagy abban, hogy a Krisztussal való kapcsolatod révén mindened megvan ahhoz, hogy legyőzd azt. Más szavakkal, tudod, hogy megvan a győzelem, már azelőtt, hogy problémád adódna.

Nos, ahhoz, hogy Isten hatalmára “alkalmassá váljunk”, először is el kell jutnunk arra a helyre, ahol felismerjük, hogy önmagunkban és önmagunktól gyengék vagyunk, és Isten nélkül korlátaink vannak. Ha nem lenne gyengeségünk, akkor nem vennénk észre, hogy szükségünk van rá. És az egyik legjobb ima, amit valaha is imádkozhatunk, ez: “Istenem, szükségem van Rád, és nélküled semmi vagyok!”. (Lásd János 15:5.)


Nagyon fontos, hogy ezt megértsük, mert ha megvárjuk, amíg olyan problémánk lesz, ami túl nagy számunkra, és még nem hagyatkozunk Isten erejére, akkor azzal a kudarcra készítjük fel magunkat.


A legjobb dolog, amit tehetünk a győzetes életért az, hogy folyamatosan teljes szívünkből keressük Istent, felismerve, hogy mindig kétségbeesetten szükségünk van rá. Töltsünk időt Vele imádságban és tanulmányozzuk az Igét minden nap. Akkor, amikor az élet viharai bekövetkeznek, biztos leszel abban, hogy Krisztusban már megvan mindened, amire szükséged van ahhoz, hogy legyőzd őket… és megtapasztalod majd az Ő feltámadásának erejét, ahogy felülemelkedsz rajtuk!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon