A beszéd az érzelmek üzemanyaga

A beszéd az érzelmek üzemanyaga

Aki vigyáz a szájára és a nyelvére, életét őrzi meg a nyomorúságtól. Péld. 21:23

A szavak jó vagy rossz hangulatot gerjesztenek; valójában a hozzáállásunkat látják el üzemanyaggal, és óriási hatással vannak az életünkre és kapcsolatainkra. Ha pozitív és jó dolgokat mondunk, akkor mi is megtelünk élettel. Növeljük az örömérzetünket. Ha azonban negatív szavakat mondunk, akkor a halált és a nyomorúságot szólunk önmagunknak; növeljük a szomorúságunkat, és a hangulatunk meredeken zuhanni kezd.

De hála Istennek, mi irányíthatjuk, hogy milyen szavakat mondunk, és milyen minőségű életet élünk. Miért ne lehetne az első dolgunk minden nap, hogy segítünk magunkon? Ne úgy kelj fel minden reggel, hogy megvárod, hogyan érzed magad, és aztán boldog-boldogtalannak az érzéseidről beszélsz. Ha ezt teszed, hatalmat adsz az érzelmeidnek. Inkább kelj fel, és dicsőítsd Istent az Ő jóságáért az életedben. Hagyd, hogy a hála legyen a hajtóanyaga békés és örömteli életednek.


Hálaadó ima

Atyám, köszönöm, hogy megválaszthatom, milyen hozzáállásom lesz azáltal, hogy minden nap az élet beszédét választom. Nem számít, hogyan érzem magam, vagy mi történik körülöttem, a szellememet fogom bátorítani és erősíteni, nem pedig a testies gondolkodásomat.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon