A frusztráció legyőzésének kulcsa

A frusztráció legyőzésének kulcsa

Én nem vetem el az Isten kegyelmét: mert ha a törvény által van a megigazulás, akkor Krisztus hiába halt meg. —Gal. 2:21

Tudom, milyen a frusztráció, mert sok éven át frusztrált életet éltem. Tudtam, hogy kicsoda Isten, de nagyon keveset tudtam az Ő kegyelméről és arról, hogyan éljek szoros kapcsolatban Vele. Azóta megtanultam, hogy amikor frusztrált leszek, az szinte mindig azért van, mert megpróbálok valamit a saját erőmből megvalósítani, ahelyett, hogy az Úrra bíznám. Ha frusztrált vagyok, az annak a jele, hogy önállóan cselekszem, ahelyett, hogy Rá támaszkodnék, és az Ő kegyelmét fogadnám.

Te is frusztrált vagy? A kapcsolataidban? A karrieredben? Az Úrral való kapcsolatodban? Birkózol a személyiséged egy olyan területével, amely problémákat okoz neked, vagy van egy konkrét szokás az életedben, amellyel nem tudsz szakítani?

A frusztráció abból fakad, hogy megpróbálsz olyasmit tenni, amit egyedül nem tudsz megtenni. Isten az egyetlen, aki meg tudja valósítani a dolgokat az életedben. Frusztrált leszel, ha Nélküle próbálkozol. Abban a pillanatban, amikor azt mondod: “Uram, ezt nem tudom egyedül megcsinálni, ezért átadom Neked. Hajlandó vagyok bármit megtenni, amit kérsz tőlem, de szükségem lesz a Te kegyelmedre (erődre) ahhoz, hogy megtegyem” – amikor őszintén imádkozod ezt az imát, elkezded élvezni Isten nyugalmát.


Engedd el magad, és bízz Istenben, hogy megteszi azt, amire csak Ő képes. Hagyd, hogy Isten legyen Isten az életedben!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon