A hit öröme

A hit öröme

Ha nincs kijelentés, elvadul a nép. . . —Péld. 29:18

A Példabeszédek könyve azt mondja, hogy ahol nincs kijelentés, ott az emberek elvadulnak. A kijelentés (vízió) olyasvalami, amit az elménkben látunk, “egy mentális kép”, ahogy az egyik definíció fogalmaz. Ez lehet valami, amit Isten a szívünkbe helyez, vagy olyan dolog, amit szeretnénk megvalósítani, és amit imádságban Isten elé viszünk. Az életünkre vonatkozó kijelentés magában foglalja azt, ahogyan magunkról és a jövőnkről gondolkodunk.

Úgy vettem észre, hogy egyesek félnek hinni valami jóban. Azt hiszik, hogy azzal biztos a csalódás. Nem jöttek még rá, hogy állandóan csalódni fognak, ha nem hisznek. Én úgy érzem, hogy ha sok mindenben hiszek, és csak a felét kapom meg, jobban járok, mintha semmiben sem hinnék, és mindent megkapnék. Szeretnélek bátorítani titeket, hogy kezdjetek el hinni a jó dolgokban. Higgyétek el, hogy Krisztus által bármit meg tudtok tenni az életben, amire szükségetek van. Amikor hiszel, az hitet ébreszt a szívedben, a hit pedig tetszik Istennek, és közelebb visz Hozzá.

Kerüld el a “Soha nem fog megtörténni” hozzáállást. Hagyd, hogy a hited szárnyaljon. Ha nem vagy biztos benne, hogyan tedd ezt, kezdd azzal, hogy leltárt készítesz a gondolataidról. Mit gondoltál és hittél mostanában? Egy őszinte válasz segíthet megérteni, miért nem kaptad meg azt, amit szerettél volna megkapni.


Isten meghívott minket, hogy bátran imádkozzunk, az Ő jóságában bízva, és azt javaslom, hogy ezt kezdd el ma!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon