A múltbéli hibák elengedése

A múltbéli hibák elengedése

Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak. —Róm. 8:1

Olyan megnyugtató a tudat, hogy Isten könyörülete és jósága minden reggel megújul. Az Ő nagy szeretete miatt Isten gondoskodott arról, hogy a múltadnak ne legyen hatalma feletted. Nem kell bűntudatban és kárhoztatással élned a múltbeli hibáid miatt; élhetsz nagy reménységgel az előtted álló fényes jövőre nézve.

Isten szerepe az, hogy megbocsát nekünk – a mi részünk az, hogy elfogadjuk az Ő kegyelmi ajándékát, a megbocsátást, a könyörületet és az új kezdetet. Sokan azt gondolják: Hogyan tudna Isten megbocsátani nekem, amikor annyi rosszat tettem? Az igazság az, hogy Isten képes győzni, és mindent megtehet, sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk (Ef. 3:20).

Amikor arra kérjük Istent, hogy bocsásson meg nekünk, Ő hűséges és igazságos, hogy megtegye. Ő folyamatosan megtisztít minket minden hamisságtól (1Ján. 1:9). Azt mondják rólunk, hogy új teremtések leszünk, amikor Krisztussal kapcsolatba lépünk (2 Kor. 5:17). A régi dolgok elmúlnak, és lehetőségünk van egy új kezdetre. Új szellemi agyaggá válunk, amellyel Isten dolgozhat. Ő gondoskodik arról, hogy mindnyájan újrakezdhessük – egyszerűen csak hajlandónak kell lennünk elengedni a múltat, hogy Istennel együtt haladjunk előre.


Ne engedd, hogy a múltad hibái visszatartsanak, és veszélyeztessék a jövődet.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon