A szeretet nem vall kudarcot

A szeretet nem vall kudarcot

Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket. Mt. 5:44

Nehéz továbbra is szeretetet mutatni azok felé, akik elvesznek tőlünk mindent, amit csak hajlandóak vagyunk odaadni, és ők maguk soha semmit nem adnak vissza. Szeretnélek azonban bátorítani benneteket, hogy ne adjátok fel. Nem mi vagyunk felelősek azért, hogy mások hogyan viselkednek, csak a saját viselkedésünkért felelünk.

Az igazság az, hogy Isten nem mondott le rólunk. Hogyan is tehette volna? Ő a szeretet, és a szeretet soha nem adja fel – nem vagy hálás ezért? A szeretet mindig ott van, és teszi a dolgát. A szeretet tudja, hogy ha nem hajlandó feladni, akkor végül győzni fog.

Lehet, hogy néhány ember nem hajlandó fogadni a szeretetünket, bármit is teszünk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a szeretet kudarcot vallott. A szeretet megtart minket. Örömöt ad nekünk. Istennek tetszik, ha szeretetben járunk.


Hálaadó ima

Atyám, amikor olyan emberrel állok szemben, aki úgy tűnik, hogy nem fogadja el a szeretetet, segíts, hogy ennek ellenére továbbra is szeretni tudjam. Tudom, hogy a szeretet egyetlen cselekedete sem vész kárba. Köszönöm neked, hogy a szeretet soha nem vall kudarcot.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon