A szolgálat tesztje

A szolgálat tesztje

Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai. —1 Pét. 4:10

Minél közelebb kerülünk Istenhez, annál több lehetőséget ad arra, hogy másokat szolgáljunk. Azért mondom, hogy “lehetőséget”, mert így kell tekintenünk mások szolgálatára. Minden alkalommal, amikor másoknak szolgálunk, nemcsak őket áldjuk meg, hanem hatalmas örömet is hozunk az életünkbe. Jézus példát adott nekünk a szolgálói létre azzal, hogy megmosta a tanítványok lábát, majd azt mondta: “amint én tettem veletek, ti is úgy tegyetek” (Ján. 13:15).

Vannak, akik nem tudnak szolgaként élni, mert nem tudják, kik ők Krisztusban. Úgy érzik, hogy valami olyasmit kell tenniük, amit “fontosnak” tartanak, hogy megtalálják az önbecsülés érzését. Nem értik meg, hogy az identitásuk abból fakad, kik ők Krisztusban, nem pedig abból, hogy milyen tekintélyes a karrierjük vagy a pozíciójuk. Ha biztonságban vagy a Krisztusban elfoglalt helyedben, ha Istenben találod meg az erődet és önbizalmadat, akkor nagy örömmel segítesz másokon, amikor csak lehetőséged van rá.

A “szolgálati próba” egyszerűen az, hogy hogyan reagálunk azokra a lehetőségekre, amelyeket Isten ad nekünk, hogy áldássá váljunk mások számára. Ez mutatja meg, hogy valóban és igazán olyanok akarunk-e lenni, mint Jézus. Isten megáldott és áldássá tett minket! Isten az áldásait soha nem arra szánja, hogy csak magunkra fordítsuk, hanem mindig arra, hogy megosszuk a körülöttünk lévőkkel.


Keresd meg a módját, hogyan szolgálhatsz ma másokat, beleértve a saját otthonodban élőket is. Ez nagyszerű élmény lesz számodra és számukra is.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon