Ahol gyenge vagy, Ő erős

Ahol gyenge vagy, Ő erős

De ő ezt mondta nekem: „Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz” 2Kor 12:19

Gyenge, avagy erős? Ha ki kéne választani az egyik szót, ami jobban jellemez téged, melyiket választanád? Valószínű legtöbben azt mondanánk „gyenge”. De tudtad, hogy nem kell a gyengeségünk miatt legyőzöttnek is lennünk?

Az egyetlen módja, hogy legyőzd a gyengeségedet, ha Isten erejére támaszkodsz. Ehhez azonban nem szabad a gyengeségeidre összpontosítanod. Nem arra kell nézned, mi nem vagy. Mindenre úgy kell tekinteni, hogy ki Isten. Az ő erejére fókuszálj, és Ő mindent meg fog tenni érted.

Nem a világ gyengesége az örökséged. Jézus nem azért jött a földre, halt meg a kereszten, és támadt fel a harmadik napon, hogy gyenge és legyőzött legyél. Azért ment keresztül mindezen, hogy örökséget adjon neked – hatalmat ebben az életben – és erőt, hogy a körülményeiden uralkodhass.

Bármely területen, ahol botladozol, Isten kész erőt adni. Ezért legközelebb, amikor a gyengeségeiddel nézel szembe, ne felejtsd el ezt, és valld meg, hogy amikor gyenge vagy, Ő erős. 

Ima:

Istenem, megvallom, hogy gyenge vagyok, de Te erős vagy. De nem fogok aggódni magam miatt, és nem leszek legyőzött a gyengeségeim miatt. Inkább a Te erődbe helyezem a hitemet.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon