Aktív hit

Az apostolok így szóltak az Úrhoz: “Növeld a hitünket!”. (LUK 17:5)

Sokan, talán még te is, imádkoznak “nagy hitért”, ám ez nem egyedül az imán múlik. A hit lépésről lépésre épül fel, ahogy kilépünk engedelmességben, és megtesszük, amit Isten kér tőlünk. talán olyasmit kér, amiben még nincs tapasztalatunk, vagy amit nem teljesen értünk, de ahogy kilépünk, megtapasztaljuk Isten hűségét és hitünk növekedését.

Van, hogy Isten a hit ajándékát adja az embereknek egy bizonyos élethelyzetben, de normál esetben a hit tapasztalat által növekszik. Gyakorlás által mélyül, erősödik, és nő nagyra.

A mai igeversben, a tanítványok arra kérték Jézust, hogy növelje a hitüket. Ő úgy válaszol nekik a lukács 17:6-ban, hogy a hitük szerint kell cselekedniük, ahhoz, hogy növekedjen. Ugyanez igaz ránk ma is. A hitünket azzal bizonyíthatjuk, hogy megteszünk dolgokat, a hit ugyanis gyakran cselekvést igényel. Persze, van olyan idő, mikor Isten azt akarja, hogy várjuk meg, amíg Ő cselekszik, más esetben azonban úgy mutathatjuk meg a hitünket, hogy megteszünk valamit. Mikor növelni akarjuk a hitünket, hajlandónak kell lennünk arra, hogy bizakodva várakozzunk, vagy Isten szava szerint cselekedjünk, úgy azonban nincs növekedés, ha semmit sem teszünk.


Isten szava ma hozzád: Cselekedeteid mutassák meg a hitedet!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon