Az egyetértés ereje

Az egyetértés ereje

Ezek valamennyien egy szívvel és egy lélekkel kitartóan vettek részt az imádkozásban. —Apcsel. 1:14

Valahányszor a hívők egységben imádkoznak, nagy erő jelenik meg. Jézus maga mondta, “Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben: ott vagyok közöttük.” (Máté 18:20).

Az Apostolok cselekedeteiben végig olvasunk arról, hogy Isten népe “egy szívvel” összegyűlt (Apcsel 2:1, 46; 4:24; 5:12; 15:25).
Egységes hitük volt az, egyetértésük és szeretetük, mely az imáikat annyira hatékonnyá tette. Látták, ahogy Isten hatalmas módon megmozdul, hogy megerősítse Igéjének igazságát, ahogy bizonyságot tettek hitükről.

Egyetértésben élni nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindennel kapcsolatban ugyanúgy érzünk, azt viszont igen, hogy elkötelezetten szeretetben járunk. Tisztelhetjük egymás véleményét akkor is, ha nem értünk egyet! Dave és én sem értünk egyet sok dologban, de békében és harmóniában élünk, és ez erőt ad nekünk az imádkozásban.

A Filippi 2:2-ben azt mondja Pál apostol, “tegyétek teljessé örömömet azzal, hogy ugyanazt akarjátok: ugyanaz a szeretet legyen bennetek, egyet akarva ugyanarra törekedjetek.”. Az ima egy csodálatos kiváltság, és ezt gyakran kellene gyakorolnunk. Ahhoz azonban, hogy jó eredményeket lássunk, arra is igyekezzünk, hogy eltávolítsunk minden diszharmóniát és széthúzást az életünkből.

Az egység gyakran fontosabb, mint az, hogy igazunk legyen!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon