Az elégedett szív hálás szív

Az elégedett szív hálás szív

Valóban nagy nyereség a kegyesség megelégedéssel. 1 Tim. 6:6

Az elégedettség és a hála kéz a kézben járnak. Az elégedetlen emberek soha nem alakították ki azt a szokást, hogy értékeljék és hálásak legyenek a mindennapi áldásokért az életükben. Gondolj csak bele: Ha most a kórházban lennél, elégedett lennél olyan egyszerű dologgal is, mint hogy a saját otthonodban ülsz a kedvenc székedben, mikor azonban ott voltál, talán akkor is elégedetlenkedtél. Mindig azt gondoljuk, hogy akkor leszünk elégedettek, amikor… de miért ne dönthetnénk úgy, hogy most azonnal elégedettek vagyunk?

Még ha most nincs is meg az, amire vágysz, vagy amire szükséged van, őrizd meg a pozitív hozzáállásodat, és maradj reményteli. Légy elégedett azzal, amit Isten adott neked, ne arra koncentrálj, amid nincs, szeress másokat, és maradj bizakodó az életed minden területét illetően.


Hálaadó ima

Köszönöm Neked, Istenem, hogy annyi mindennapi áldást adtál nekem. Segíts, hogy elégedett legyek, és egyiket se vegyem magától értetődőnek. Miközben várom Tőled azokat a dolgokat, amelyekért imádkozom, úgy döntök, hogy hálás leszek azokért az áldásokért, melyeket naponta tapasztalok.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon