Az igaz keresztény ismertetőjele

Az igaz keresztény ismertetőjele

„Egymással egyetértésben legyetek, ne legyetek nagyratörők, hanem az alázatosokhoz tartsátok magatokat. Ne legyetek bölcsek önmagatok szerint.” Róm 12: 16

A szeretet egyik legfontosabb jellemzője az önzetlenség, amit a Róm 12:16 úgy határoz meg, hogy hajlandónak kell lennünk figyelembe venni mások vágyait és szükségeit.

Azok, akik megértették ennek az igének a jelentését, és alkalmazták is az életükben, megtanulták, hogy mit jelent megalázkodni szeretetben. Ők nem önzők. Megtanultak alkalmazkodni, és másokhoz igazodni.

Ellenben azok, akik túl sokat gondolnak magukról, nehezen alkalmazkodnak másokhoz. Az önmagukról alkotott felfuvalkodott véleményből fakadóan másokat lekicsinyelnek, és kevésbé fontosnak ítélnek. Önző módon elvárják, hogy mások igazodjanak hozzájuk, ők azonban gyakran képtelenek alkalmazkodni a többiekhez anélkül, hogy mérgesek vagy felháborodottak lennének.

Te melyik típus vagy? Én önző voltam, de tapasztalataim alapján most már elmondhatom, hogy az önzetlen élet sokkal kielégítőbb.

Az igazi keresztény ismertetőjele, hogy képes alkalmazkodni másokhoz.


Ima

Istenem, mutasd meg nekem naponta, hogyan igazodjak szeretetben az emberekhez. Szeretném önzetlenül betölteni mások szükségeit. Mutasd meg, hogyan érinthetem meg őket a szereteteddel.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon