Az Ige cselekvői

Az Ige cselekvői

Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat. —Jak. 1:22

Az Istennel való szoros kapcsolat fontos része, hogy megtanuljuk: ne csak hallgatói, hanem cselekvői is legyünk az Igének. Ha olvassuk és halljuk az Igét, de nem követjük az abban foglalt utasításokat, akkor messze nem fogjuk azt a legjobb életet élni, amit Isten elképzelt számunkra.

Isten Igéjének igazsága – és csakis ez az igazság –ami szabaddá tesz minket. Ahhoz, hogy ez az igazság működjön az életünkben, elengedhetetlen, hogy a gyakorlatba is átültessük. Az Igének való engedelmesség az, ami békét, örömöt és sok szempontból áldott életet hoz.

A lényeg a következő: Isten a te Segítőd. Ő a te Gyógyítód. Az Ő Igéjében személyre szabott terve van az életedre. Minél többet olvasod, tanulmányozod és engedelmeskedsz az Ő Igéjének, annál jobban megismerheted, hogy mi ez a terv, és aztán elkezdheted lépésről lépésre megvalósítani. Az Igének való engedelmesség határozott következetességet és elszántságot igényel – ez egy napi folyamat. Minél többet tanulmányozod Isten Igéjét, annál jobban megtanulod szeretni azt. Valami csodálatos történik, amikor felfedezed Isten utasításait és ígéreteit, amelyeket az Ő Igéjében találsz. Mindig vissza akarsz majd menni, hogy még többet kapj belőle.


Győzelemben fogsz járni, ha úgy döntesz, hogy azt teszed, amit az Úr mond.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon