Az önelfogadás kulcsa

Az önelfogadás kulcsa

Mert nem merjük magunkat azokhoz számítani vagy hasonlítani, akik önmagukat ajánlják. De ezek nem veszik észre, hogy magukhoz mérik, és magukhoz hasonlítják önmagukat. 2 Kor. 10:12

A reklámok gyakran azt célozzák meg, hogy az emberek arra törekedjenek, hogy a legjobban nézzenek ki, a legjobbak legyenek, és a legtöbbet birtokolják. Ha megveszed “ezt” az autót, akkor tényleg te leszel az első számú! Ha megveszed “azt” a bizonyos ruhamárkát, olyan leszel, mint “az” a híres sztár, és az emberek valóban csodálni fognak. A világ folyamatosan azt a benyomást kelti bennünk, hogy másnak kell lennünk, mint amilyenek vagyunk.

Az önbizalom az önelfogadással kezdődik – amit az Isten szeretetébe és az életünkre vonatkozó tervébe vetett erős hit tesz lehetővé. Hiszem, hogy sértő Istenre nézve, ha másokhoz hasonlítjuk magunkat, és olyanok akarunk lenni, mint ők. Döntsd el, hogy hálás leszel azért a személyért, akivé Isten teremtett téged, és akkor soha többé nem fogod magad máshozokhoz mérni. Értékeld, hogy mások olyanok, amilyenek, és élvezd azt a csodálatos személyt, aki te vagy.


Hálaadó ima

Atyám, segíts, hogy szeressem és értékeljem azt az embert, akinek teremtettél. Köszönöm Neked, hogy nem kell másokhoz hasonlítanom magam ahhoz, hogy elfogadjanak. Egyedülálló és csodálatos céllal teremtettél engem. Hálás vagyok, hogy számodra különleges és senkihez sem hasonlítható vagyok.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon