Az örökség átvétele

Az örökség átvétele

Ha pedig gyermekek, akkor örökösök is: örökösei Istennek és örököstársai Krisztusnak, ha vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt meg is dicsőüljünk. Róm. 8:17

Túl kicsinek látjuk Istent, önmagunkat és az Ő velünk kapcsolatos tervét. Isten azt akarja, hogy kilépjünk a kishitűségből, és meglássuk elhívásának nagyságát és örökségünket Őbenne. Amikor öröklünk valamit, az azt jelenti, hogy megkapjuk azt, amiért valaki más megdolgozott. Jézus egy jutalmat adott nekünk. Megdolgozott azért, amit mi örökölünk, és mi csak annyit tehetünk, hogy hálásak vagyunk, és hit által elfogadjuk. Semmi másra nincs szükség.

A hit egyetlen lépése – egyszerűen csak hinni és elfogadni Isten jóságát – a valaha átadott legnagyobb örökség közepébe juttat. A hitnek ez a lépése kiveszi a küzdelmet és a frusztrációt az életből. Ahogy az 1Ján. 4:17 mondja, “ahogyan ő van, úgy vagyunk mi is ebben a világban”. Ez egy jó hír, amiért hálásak lehetünk!


Hálaadó ima

Atyám, annyira hálás vagyok, hogy a gyermeked vagyok. Köszönök minden ajándékot és minden gondoskodást, amit megígértél. És köszönöm, hogy örök életet örököltem Tőled, Jézus értem végzett munkája által.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon