Béke

Béke

és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.. (Fil.4,7.)

Már több oldalt is szenteltem itt annak a témának, hogy Isten a békességen keresztül vezeti népét, de még egyszer meg akarom említeni, mert annyira fontos. Azok, akik olyan dolgokat tesznek, melyekben nincs békességük, nyomorult életet élnek, és semmiben sem boldogulnak. Muszáj a békességet követnünk.

A mai igevers megerősít bennünket abban, hogy Isten a békességen keresztül vezet. Ha éppen csinálsz valamit, mondjuk nézed a tévét, és hirtelen elveszted a békességedet, akkor Isten jelzett.. Ha elveszted a békességed abban a helyzetben Isten azt mondja neked, “Kapcsold ki! Amit nézel, az nem tesz jót neked.”

Ha elveszted a békéd, mikor mondasz valamit, Isten beszél hozzád. Ha akkor rögtön bocsánatot tudsz kérni, rengeteg bajtól megkíméled magad. Mondhatod, “Bocsánat, hogy ezt mondtam. nem volt igazam, kérlek bocsáss meg.” Isten azt akarja, hogy minden döntésünkbe vonjuk bele. egyik módszere, hogy tudassa velünk, hogyan érez azzal kapcsolatban, amit éppen csinálunk, az az, hogy békességet ad helyeslése jeléül, vagy pont elveszi a békességet, amivel nemtetszését jelzi.

Ha nincs békességünk, akkor éppen nem engedelmeskedünk Istennek, mert Isten békességének kell uralkodnia döntőbíróként a szívünkben. Valahányszor elveszítjük a békességünket, meg kell állnunk, és érzékenyen oda kell figyelnünk arra, amit Isten mond. A békesség iránytűként szolgál a szívünkben, a helyes irányt mutatja nekünk. ezért mondja Isten a Bibliában: “törekedjetek mindenki iránt a békességre és a szent életre, amely nélkül senki sem látja meg az Urat.” (Zsid.12,14.).


Isten szava ma hozzád: Megóv a bajtól, ha követed a békességet.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon