A békesség gyakorlásának 6 módja

A békesség gyakorlásának 6 módja

„Isten békessége, amely minden értelmet meghalad meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.” —Fil 4: 7

Békességben élni létfontosságú ahhoz, hogy élvezni tudjuk az életet. Úgy gondolom, hogy az egyik kulcs ehhez, hogy minden nap kis lépéseket tegyünk a békesség felé. Íme néhány ötelet, ami hozzásegít ahhoz, hogy békésebb életet élhess!

  • Válaszd meg mivel töltöd az idődet! Lehet, hogy túl sok mindent akarsz megtenni és végül egyiket sem csinálod meg jól. Amikor sietünk, a testünk többet diktál, mint amire a Szent Szellem vezet. Hagyd, hogy a Szent Szellem vezessen!
  • Készülj fel arra, hogy kedvesen nemet tudj mondani. Néha elvállalunk dolgokat, mert kellemetlen lenne nemet mondani. Kérd Istent, hogy adja meg neked a szavakat, amikor nemet kell mondanod.
  • Állj ellene a halogatás szellemének! Isten igéje azt tanítja, hogy gyakoroljuk az önfegyelmet. Tedd meg most, amit meg kell tenned, ahhoz, hogy aztán nyugodtan élvezhesd a pihenést.
  • Szüntesd meg a zavaró tényezőket! Ha tudod, hogy bizonyos dolgok elvonják a figyelmedet, mint például a tv nézés, akkor állíts fel magadnak szabályokat.
  • Állíts fel egészséges határokat, hogy ne zavarjanak meg! Az élet tele van olyan zavaró dolgokkal, amik miatt félbe kell szakítanod, amit csinálsz. De megtanulhatod, hogyan állíts fel magadnak olyan egészséges határokat, amik segítenek betervezni olyan időszakokat, amikor nem vagy elérhető.
  • Változtass az életeden! Kérd Istent, hogy adjon olyan egyedi ötleteket, amivel időt takarítasz meg. Pl. Én, amikor nincs időm mosogatni, papírtányérokat használok.

A lényeg, hogy a békesség prioritássá váljon, tégy gyakorlati lépéseket e felé és hagyd, hogy Isten minden nap az Ő tökéletes békességébe vezessen.


Ima

Istenem, vezess a te tökéletes békességedbe, amely minden értelmet meghalad. Naponta mutasd meg milyen lépéseket tehetek, hogy még inkább békességben járjak.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon