A betegség nem csak testi lehet

A betegség nem csak testi lehet

Uramnak az Úrnak Lelke nyugszik rajtam, mert felkent engem az Úr. Elküldött, hogy örömhírt vigyek az alázatosaknak, bekötözzem a megtört szíveket… Ézs 61:1

A Biblia azt tanítja, hogy Jézus azért jött, hogy begyógyítsa a sebeinket, bekötözze a megtört szívünket, hamu helyett fejdíszt adjon, gyászfátyol helyett pedig illatos olajat. (lásd Ézs 61:1-3)

Sok keresztény olvassa az Igét, és tudatában van annak, hogy Isten meg akar minket gyógyítani a fizikai és lelki betegségekből, de van ennél valami több. Az a helyzet, hogy érzelmeink is az énünk részét képezik, és ezek is meg tudnak betegedni, mint bármely más testrészünk.

A világ tele van olyan emberekkel, akik érzelmi fájdalmaktól szenvednek. Ennek az oka pedig általában a mások által okozott bántalmazás, elutasítás, cserbenhagyás, árulás, csalódás, ítélkezés, kritika vagy más negatív viselkedés. Ez az érzelmi fájdalom pusztítóbb lehet, mint a fizikai fájdalom, mert az ember úgy érzi, el kell rejtenie ezeket, és úgy viselkednie, mintha nem léteznének.

Ha érzelmi sérülés van az életedben, tudnod kell, hogy Jézus meg akar gyógyítani. Ne kövesd el azt a hibát, hogy azt hiszed, hogy Őt csak a fizikai és a szellemi életed érdekli. Vidd Hozzá a sérelmeidet. Jézus meg akar gyógyítani minden fájdalmas területet.


Ima

Uram köszönöm, hogy gondoskodsz az egész lényemről… beleértve az érzelmeimet. Minden érzelmi fájdalmat és sebet eléd hozok most. Hiszem, hogy meg tudsz gyógyítani, és helyre tudsz állítani.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon