Csak Isten Ad Békességet

Csak Isten ad békességet

„Az  Úr  erőt  ad  népének,  az  Úr  megáldja  népét  békességgel.” (Zsolt.29,11.)

Abelső bizonyosság Isten egyik legnagyszerűbb módszere arra, hogy szóljon hozzánk, és vezessen minket. Más szóval az, mikor egyszerűen tudjuk itt belül, mi a helyes és mi a helytelen. Ez egy mélyebb szintű tudás, mint a „fej tudása”. Ez a szellemünkben van. egyszerűen: vagy van békességünk, vagy nincs békességünk. A békesség jelenlétéből vagy hiányából tudjuk, hogy mit kell tennünk.

Egyszer beszéltem egy nővel, akinek komoly döntést kellett hoznia. A családja és barátai adtak neki tanácsot, de kellett, hogy ő maga tudja ott belül, mi számára a helyes választás, hiszen neki kellett utána a döntésével együtt élnie. Egy bizonyos üzlettel foglalkozott egész életében, és azt érezte, ki akar szállni belőle, hogy otthon lehessen a gyermekeivel. Ez természetesen drasztikus pénzügyi és személyes változtatásokkal járt, olyan dolgokkal, melyek még az érzelmeire is hatással voltak. Isten válaszára volt szüksége, és nem a többi ember véleményére, hogy mi is lenne számára a helyes döntés.

Ez a hölgy elment egy elvonulásra egy hozzátartozójával. Azon a hétvégén, ahogy imádta és dicsőítette Istent, és hallgatta a prédikációt, bizonyosság és békesség költözött a szívébe, hogy igaza van, mikor ki akar szállni az üzletéből. Azt mondta, egyszerűen volt egy pillanat, amikor tudta, hogy helyesen cselekszik. Azóta is békessége van a döntésével kapcsolatban.


Meglepő, hogy jószándékú emberek mondanak nekünk dolgokat, ám még sincsenek ránk hatással. Ha azonban Isten szól hozzánk va lamivel kapcsolatban, az valóban hat ránk. Kérd Istentől a belső bizonyosságot, amit csak Ő adhat. Isten szava ma hozzád: Csak Isten adhat neked békességet.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon