Cselekedj jót!

Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk. (Ef. 2,10.)

Évekkel ezelőtt, mikor először kezdtem bensőségesebb módon Istennel járni, mindig valami különleges megerősítést vártam tőle, bármit is akartam csinálni – míg meg nem tanultam, hogy az Ő szelleme bennem lakozik, hogy jó dolgokat cselekedjek. Istennel való kapcsolatom kezdeti éveiben történt, hogy az volt a szívemben, adjak tíz dollárt egy hölgynek, aki szükségben volt. ezt a gondolatot a szívemben forgattam három hétig, majd végül így imádkoztam, “Istenem, tényleg te mondod, hogy adjam oda a pénzt annak az embernek? Megteszem, ha VAlÓBAn te vagy az!” tíz dollár nagy pénz volt akkoriban, és nem akartam megválni tőle, hacsak nem isteni utasításra. nagyon világosan beszélt hozzám az Úr, azt mondta “Joyce, mégha VAlÓBAn nem is én lennék, akkor sem leszek rád dühös, ha megáldasz valakit!”

Az egyik gyümölcs, ami bizonyítja, hogy Isten szelleme bennünk él, a jóság (lásd. Gal. 5,22-23). ezért kell, hogy jót akarjunk tenni az emberekkel. Isten azt mondta Ábrahámnak, meg fogja áldani, hogy ő is áldás lehessen mások számára (lásd 1Móz 12,2.). Képzeld el, milyen fantasztikus lenne, ha elérnénk azt a pontot, ahol egyszerűen azért élnénk, hogy másokat boldoggá tegyünk, és így szolgálnánk Istent.

A világ tele van szükségben lévő emberekkel. Mindig van valahol valaki, akinek szüksége van egy bátorító szóra. Valaki, akinek jól jönne egy babysitter, egy fuvar, vagy pénzadomány. Úgy találtam, hogy mikor időt töltök Istennel, akkor erős vágyat érzek arra, hogy segítsek valakinek, és rájöttem időközben, hogy ilyenkor Isten szól hozzám. Ő jó, és mikor időt töltünk Vele, jó dolgokat akarunk cselekedni másokkal.

Kérd Istent minden nap, hogy mutassa meg, kit tudsz megáldani, és emlékezz, ahol a szeretet, ott van Isten (lásd. Ján. 4,12).

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Használj ki minden lehetőséget arra, hogy valami jót tegyél!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon