Csendet!

Bízd az Úrra dolgaidat, akkor teljesülnek szándékaid. (Péld. 16,3)

Isten akkor avatkozik be az életünkbe, mikor megkérjük rá. Mikor felhagyunk azzal, hogy a saját kútfejünk után menjünk, Ő átveszi az irányítást. Mikor kezd Isten igazán erőteljesen és bensőségesen beszélni hozzánk? Mikor elhallgatunk, és elkezdünk figyelni. Ahelyett, hogy saját magunk próbálnánk megoldani a problémáinkat, aggódnánk és bosszankodnánk miattuk, inkább csendben figyelnünk kellene Istenre, hogy mit mond.

A mai igevers megemlíti a “dolgainkat”. sokszor ezek olyan dolgok, amiken az elménkben “dolgozunk” – az agyalásunk, elemezgetéseink és próbálkozásaink, hogy megfejtsük, mi történik éppen, vagy mit kellene tennünk. Isten azt mondja, hogyha rábízzuk a dolgainkat, a szándékaink teljesülnek. Más szóval, ha képesek vagyunk lecsendesíteni az elménket, eléggé kitisztul a fejünk ahhoz, hogy Isten ötleteket mutasson, és újító stratégiákat, iránymutatást adjon.

Egyszer sokat idegeskedtem és bosszankodtam egy probléma
miatt, és nem tudtam, mit tegyek. Végül elcsendesedtem, és megkérdeztem Istent, mit kellene csinálnom, Ő egyszerűen azt mondta, “tedd azt, amit te tanácsolnál annak, aki hasonló helyzetben a tanácsodat kérné.” Rögtön tudtam, mit tegyek, és újra békességem volt. Isten válaszol, ha egyszerűen elhallgatunk és figyelünk.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Csendesítsd le az elmédet és magad, hogy Isten beszélhessen hozzád, és megerősödhessenek a gondolataid.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon