Döntened kell!

Döntened kell!

Fenségeden, ragyogó dicsőségeden és csodálatos dolgaidon én is elmélkedem. Zsolt. 145:5

Gondolkodásunk nagy része megszokásból fakad. Ha rendszeresen gondolunk Istenre és a jó dolgokra, az istenfélő gondolatok természetessé válnak. Naponta több ezer gondolat áramlik át az elménken. Lehet, hogy úgy érezzük, hogy nem tudjuk irányítani őket, pedig igenis tudjuk. A rossz gondolatokhoz nem kell különösebb erőfeszítés, azonban nagy energiát kell fordítanunk arra, hogy jó gondolatokat gondoljunk, különösen akkor, amikor új szokásokat alakítunk ki, és megújítjuk elménket.

Isten megadta nekünk a hatalmat, hogy döntsünk – hogy a helyes gondolkodást válasszuk a helytelen helyett. Ám ha egyszer meghoztuk ezt a döntést, továbbra is a helyes gondolatokat kell választanunk. Ez egy egyszeri döntés, minden nap újra meg kell hoznunk, de egyre könnyebb lesz. Minél inkább kitöltjük az életünket a Biblia olvasásával, imádsággal, dicsőítéssel és a más hívőkkel való közösséggel, annál könnyebb lesz továbbra is a hálás, hittel teli, istenfélő gondolatokat választani.


Hálaadó ima

Atyám, annyira hálás vagyok, hogy bár sok gondolat járhat az elmémben minden nap, én dönthetem el, hogy mely gondolatokkal foglalkozom. Ma a Te segítségeddel úgy döntök, hogy a helyes gondolkodást választom a helytelen gondolkodás helyett. Köszönöm, hogy minél többet teszem ezt, annál könnyebb lesz.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon