Egy igaz ember imái

Egy igaz ember imái

Illés ugyanolyan ember volt, mint mi, és amikor buzgón imádkozott azért, hogy ne legyen eső, nem is volt eső a földön három évig és hat hónapig. —Jak. 5:17

Jakab elmondja nekünk, hogy nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének (Jak. 5:16). Az ilyen személy hitét Jézusba vetette üdvösségért és a bűnök bocsánatáért, és nincs kárhoztatás alatt – magabiztos Istenben és az ima erejében. Ez nem jelenti azt, hogy az illetőnek semmilyen tökéletlenség nincs az életében.

Illés Isten embere volt, aki nem mindig viselkedett tökéletesen, de nem hagyta, hogy a tökéletlenségei elvegyék magabiztosságát Istenben. Illésnek volt hite, de időnként félelmet is látunk az életében. Engedelmes volt, de néha engedetlen is. Szerette Istent, és be akarta tölteni Akaratát és elhívását az életében. Néha azonban erőt vettek rajta emberi gyengeségei, és megpróbálta elkerülni a következményeket.

Az 1 Királyok 18-ban úgy látjuk őt, hogy hatalmas erővel mozdul, tüzet hív le a mennyből, és lemészárol 450 Baál prófétát. Aztán rögtön ezután azt olvassuk, hogy félelmében elmenekül Jezabel elől, negatív és depressziós lesz, sőt, meg akar halni. Mint mi is sokan, Illés is hagyta időnként, hogy az érzelmei felülkerekedjenek. Hozzánk hasonló emberi lény volt, és mégis erőteljes imákat mondott. Példája elég “igei megerősítést” kell, hogy adjon nekünk arra, hogy legyőzzük a bennünk felmerülő kárhoztatást, ami azt mondja, nem imádkozhatunk erőteljesen gyengeségeink és hibáink miatt.

Soha ne becsüld alá a magabiztos, hatékony, buzgó ima erejét!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon