Egységben az erő

Boldogok,(irigylésreméltóan áldottak, szellemileg bővelkedőek életörömben, megelégedettek Isten jóakaratában és üdvösségében függetlenül a külső körülményektől) akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek. (Máté 5,9)

Az egységben mondott ima csak akkor hatékony, mikor az imádkozók természetes, hétköznapi életükben is egyetértésben élnek. Egyetértésben élni nem azt jelenti, hogy soha nem lehet saját véleményünk, hanem azt, hogy harmónia, kölcsönös tisztelet és megbecsülés jellemzi kapcsolatainkat. nincsenek jelen azok a dolgok, melyek megosztást és veszekedést okoznak: önzés, harag, neheztelés, féltékenység, keserűség vagy versengés. egyetértésben élni olyan, mintha mindnyájan egy csapatban játszanánk – mindenki együtt dolgozik, támogatja és bátorítja a másikat, a csapattagok hisznek és bíznak egymásban, hiszen mindnyájuknak ugyanaz a célja és közös a győzelem is.

Az egységben mondott ima nagyon erőteljes, de csak akkor használhatjuk hatékonyan, ha közben mind törekszünk rá, hogy egyetértésben éljünk. Például, ha Dave és én az idő nagy részében veszekednénk, hiába akarnék egységben imádkozni, sürgető szükség esetén, nem fog működni. Ha csak alkalmanként értünk egyet, abban nincs erő, muszáj egységben élnünk. Éljünk békében másokkal, és bánjunk velük tiszteletteljesen. Alkalmazkodjatok és igazodjatok emberekhez és dolgokhoz annak érdekében, hogy meg teremtsétek és megőrizzétek a békét (lásd. Róm 12:16).

Erőfeszítést igényel a harmónia és egység megőrzése, de megéri, mert mikor az egységben élő emberek együtt imádkoznak, annak ereje van.


Isten szava ma hozzád: Könnyebb nem idegeskedni, mint megnyugodni, miután kiborultál.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon