Egyszerű hívő ima

Egyszerű hívő ima

Amikor pedig imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok, akik azt gondolják, hogy bőbeszédűségükért hallgattatnak meg. —Máté 6:7

Sok évig elégedetlen voltam az imaéletemmel. Minden reggel imádkoztam, de mindig azt éreztem, valami hiányzik. Végül megkérdeztem Istent, mi a baj és Ő így válaszolt a szívemben, “Joyce, úgy érzed, hogy az imáid nem elég jók.”. Nem élveztem az imádkozást, mert nem hittem, hogy az imáim elfogadhatóak.

Túl gyakran saját erőlködésünk ejt csapdába minket az imával kapcsolatban. Néha annyira hosszan, hangosan vagy ékesszólóan próbálunk imádkozni, hogy szem elől tévesztjük a tényt: az ima valójában csak beszélgetés Istennel. Hossza vagy hangereje, megfogalmazása nem lényeges. Az ima egyetlen fontos alkotóeleme a szívünk őszintesége és az a szilárd hit, hogy Isten meghallgat, és válaszol nekünk.

Akkor is lehetünk hittel teliek, ha csak egyszerűen ennyit mondunk, “Istenem, segíts!” Ő meghallgatja, és válaszolni fog. Számíthatunk rá, hogy az Úr hűségesen megteszi, amit kérünk Tőle, amíg az összhangban van akaratával.

Az egyszerű, hittel teli ima közvetlenül a szívből jön, és egyenesen Isten szívébe megy tovább.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon