Életbevágóan fontos

Életbevágóan fontos

“Ha jó a fa, jó a gyümölcse is, ha rossz a fa, rossz a gyümölcse is. Mert gyümölcséről lehet megismerni a fát. —Mát. 12:33

A hívő ember számára a helyes gondolkodás olyan fontos dolog, hogy egyszerűen nem tud nélküle élni, mint ahogy a szívverés vagy a vérnyomás is létfontosságú. Vannak dolgok, amelyek nélkül nincs élet. Az életünk forrása, a helyes gondolkodásunk forrása a rendszeres, állandó közösség Istennel, az imádságban és az Igében.

A Biblia azt mondja, hogy a fát a gyümölcséről ismerik meg. Ugyanez igaz az életünkre is. A gondolatok gyümölcsöt teremnek. Gondolj jó gondolatokat, és a gyümölcsök is jók lesznek az életedben. Gondolj rossz gondolatokat, és a gyümölcs az életedben rossz lesz.

Valójában megnézheted ez alapján egy ember hozzáállását, és megtudhatod, hogy milyen gondolkodásmód uralkodik az életében. Egy aranyos, kedves embernek nincsenek gonosz, bosszúálló gondolatai. Ugyanígy egy igazán gonosz embernek nincsenek jó, szeretetteljes gondolatai.

Ahogy ma végigmész a napodon, arra bátorítalak, hogy gondolj egészséges, pozitív, istenfélő gondolatokat, és engedd, hogy ezek határozzák meg az életed irányát, mert ahogyan az ember gondolkodik a szívében, olyan ő (Péld. 23:7 – az angol fordítás alapján).


Minél több időt töltesz Isten Igéjével, annál könnyebb lesz elutasítani a rossz gondolatokat, és a helyes gondolatokat választani.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon