Élj a mostban!

Élj a mostban!

Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, de még nem lett nyilvánvaló, hogy mivé leszünk. Tudjuk, hogy amikor ez nyilvánvalóvá lesz, hasonlóvá leszünk hozzá, és olyannak fogjuk őt látni, amilyen valójában. —1 Ján. 3:2

A ma meghozott döntéseink határozzák meg, hogy élvezzük-e a pillanatot, vagy elpazaroljuk az aggodalmaskodással. Van, hogy végül elszalasztjuk a mai nap pillanatát, mert túlságosan aggódunk a holnap miatt. Akkor vagyunk bölcsek, ha arra koncentrálunk, hogy most mit akar Isten, mit tegyünk.

Fontos megérteni, hogy Ő azt akarja, hogy megtanuljuk, hogyan legyünk a “most” emberei. Például a 2Kor. 6:2 azt mondja: “Íme, most van az üdvösség napja”, a Zsid. 4:7 pedig azt mondja: “Ma, ha az ő hangját halljátok, ne keményítsétek meg a szíveteket!”.

Gyümölcsözőbbek leszünk Isten országa számára, és az életünk is boldogabb lesz, ha elhatározzuk, hogy a pillanatnak élünk. Gyakran a múltban vagy a jövőben időznek a gondolataink. Amikor nem adjuk át magunkat igazán annak, amit éppen most csinálunk, hajlamosak leszünk az aggodalomra és a szorongásra. Ha azonban a jelenben fogunk élni, rájövünk, hogy az Úr ott van velünk. Függetlenül attól, hogy az élet milyen helyzeteket hoz az utunkba, tudni fogjuk, hogy a ma – éppen most – Isten tervének része, és Ő át fog vinni minket rajta, ha bízunk Benne.


A most rendelkezésedre álló idő értékes. Ne pazarold el a “most”-odat azzal, hogy a holnap miatt aggódsz!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon